۱۳:۴۲ ۱۴۰۳/۰۷/۱۱
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

امروز در بازار سرمایه چه گذشت؟

شاخص بورس با افت بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ واحدی خود برای پنجمین روز پیاپی منفی بود و در پی آن شاخص کل هم‌وزن بورس و شاخص کل فرابورس نیز به ترتیب با افت ۱۵۵ و ۴۹ واحدی به کار خود پایان دادند.
امروز در بازار سرمایه چه گذشت؟
کد خبر:۴۰۸۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه، شاخص کل با افت ۰.۳۸ درصدی همراه شد و به ارتفاع ۲ میلیون و ۱۲۳ هزار واحد رسید. این در حالی است که نماگر هم‌وزن نیز افت ۰.۱۳ درصدی را تجربه کرد و در فرابورس شاخص کل این بازار با افت ۰.۱ درصدی به کار خود پایان داد.


افت بازار سرمایه تحت تاثیر شرایط سیاسی منطقه در حالی برای چهارمین روز پیاپی ادامه داشت که دیروز ۴۰۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.


در مقابل اما ریسک‌هایی که در سال جاری در فضای سیاسی و اقتصادی کشور نمایان شده، استقبال از صندوق‌های طلا در بورس را به دنبال داشته و این صندوق‌ها در حالی از ابتدای سال با ورود بیش از ۱۱ همت پول حقیقی همراه شده‌اند که روز گذشته نیز هر ۱۳ صندوق طلای حاضر در بازار، با رشد قیمت پایانی همراه شدند.

 
این در شرایطی است که شب گذشته، منطقه خاورمیانه شاهد شلیک حدود ۲۰۰ موشک بالستیک ایران بود که مواضع نظامی و فرودگاه‌های اراضی اشغالی را در واکنش به ترور اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله، بر اساس اصل دفاع از خود و حفظ امنیت کشور، مورد هدف قرار داد.


در این زمینه فعالان بازار سرمایه گمانه‌زنی‌های خود در خصوص تعطیلی احتمالی بازار سرمایه در روز چهارشنبه را در حالی در فضای مجازی دست به دست کردند که پیش از شروع معاملات امروز، مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس با اشاره به جلسه برگزار شده در این سازمان اعلام کرد: «پیرو جلسات شب گذشته، از سپیده‌ دم امروز نیز جلسه مشترک هیات مدیره، مدیران و کارشناسان سازمان بورس و اوراق بهادار با هدف تحلیل شرایط بازار و اتخاذ تصمیم‌های حمایتی لازم برگزار شد و در این جلسه ضمن تحلیل اوضاع، شرایط، گزینه‌ها، گزارش‌ها و همچنین دیدگاه‌های اخذ شده از فعالان، مدیران و کارشناسان بازار از جمله دیدگاه‌ها و گفت‌وگو‌های مختلف حقیقی و مجازی، بر لزوم مدیریت ریسک‌های بازار و در عین حال نقدشوندگی تاکید شد. در نهایت بررسی تجربه بورس‌های کشور‌های دیگر در مواجهه با ریسک‌های مشابه بررسی شد تا معاملات بازار سرمایه در روزجاری با همان دامنه نوسان یک درصدی ادامه پیدا کند.»


در این زمینه کارشناسان در واکنش به این تصمیم معتقدند که حفظ دامنه نوسان در محدوده مثبت و منفی یک درصد، میزان القای هیجانات به بازار سهام را به حداقل می‌رساند و برای گذر از شرایط موجود و ریسک‌های سیستماتیک، بهترین گزینه همین اقدام بود. این در شرایطی است که تا ریسک‌های سیستماتیک مرتفع نشوند، نمی‌توان تغییری در ساختار بازار سرمایه اعمال کرد. ضمن این که با توجه به وقایع و شرایط رخ داده، به نظر می‌رسد که ادامه روند کنونی منطقی است و فعلا تا رفع ریسک‌های سیستماتیک باید ادامه داشته باشد.


این در شرایطی بوده که امروز هم شاخص بورس با افت بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ واحدی خود برای پنجمین روز پیاپی منفی بود و در پی آن نیز شاخص‌های اصلی بازار از جمله شاخص کل هم‌وزن بورس و شاخص کل فرابورس نیز به ترتیب با افت ۱۵۵ و ۴۹ واحدی به کار خود پایان دادند.


در مجموع باید گفت، مسائل سیاسی و نظامی منطقه بلندمدت نخواهد بود و با پایان یافتن این حواشی، به نظر می‌رسد که بازار سرمایه دوباره به مدار تعادل بازگردد؛ هر چند که بازگشت بازار سرمایه به مدار تعادل به واکنش طرفین و مدت زمان مناقشات بستگی دارد.

ارسال نظرات